2p

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint "zölddé" és "digitalizálttá" kell válniuk.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium delegációja a Huawei pekingi Bemutató Központjába látogatott, ahol Zhang Hengan-nal, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnökével folytatott megbeszélést. A tárgyaláson részt vett Weihie Gao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanyu Shi a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is. A látogatás központi témája az ipar digitális átalakulása volt, amely kitörési pont szerte a világban.

Nagy Márton szerint 2030-ra az EU Top 10-ébe kell kerülnünk. Fotó: MNB
Nagy Márton szerint 2030-ra az EU Top 10-ébe kell kerülnünk. Fotó: MNB


A miniszter kifejtette, hogy a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak "zölddé" és "digitalizálttá" kell válniuk,

Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni.

Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő 10 uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve.

Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a Kormány stratégiai partnere a Huawei, ami 2000 családnak biztosít megélhetést hazánkban. A miniszter hozzátette, hogy a cég teljesítménye példaértékű: több mint 170 országban van jelen, 3 milliárd embert szolgál ki és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik.

(OS)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!