Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői üléséről Varga Mihály pénzügyminiszter egy Facebook-videóban számolt be. 

A Nemzeti Versenyképességi Tanács konkrét gazdaságélénkítő javaslatokat készített elő a kormány számára. Ezek közül hármat ismertetett Varga Mihály pénzügyminiszter; pontosabban három nagyobb csoportba sorolta a javasolt intézkedéseket. 

1) A turizmus és vendéglátás újraindítását segítenék azzal, hogy 

  • meghosszabbítanák a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedését, amivel 10 milliárd maradna az érintetteknél.
  • Meghosszabbítanák a SZÉP-kártya szochó-mentességét, ami szintén 10 milliárdot hagyna a cégeknél.
  • Javasolják a reprezentáció és üzleti ajándék szochójának év végéig tartó felfüggesztését, ami kb. 15-20 milliárd forintos segítséget jelenthet a vállalkozói szektornak. 

Varga Mihály pénzügyminiszter (MTI/Kovács Tamás) Varga Mihály pénzügyminiszter (MTI/Kovács Tamás)

2) A nehéz helyzetben lévő vállalkozásokat több 10 milliárd forintos intézkedéscsomaggal segítenék: 

  • Fizetési kedvezményekre tennének javaslatot az adófizetésben, ilyen például a pótlékmentes fizetési halasztás. 
  • Javasolják a kis- és középvállalkozások gyorsabb áfa-visszatérítésének fenntartását az év végéig. 
  • A negatív adóalappal rendelkező energiaellátók jövedelemadó-alapjának csökkentésére is javaslatot tesznek. 

3) Munkahelyteremtést illetően a célja a kormánynak, hogy amennyi munkahelyet a vírus elvett, annyit hozzanak létre. Ennek érdekében a Tanács azt javasolja, hogy 

  • a szochó-kedvezmény a jelenlegi 6 hónap helyett már 3 hónap munkanélküliség után is igényelhető legyen, ami 30 milliárd forintot hagyna a vállakozói szektorban.

Videója végén Varga Mihály kifejezte a reményét, miszerint 

amennyiben a magyar átoltottság továbbra is sikeresen emelkedik, a válság alatt felörgetett beruházásoknak köszönhetően az év második negyedévében már kétszámhegyű lehet a magyar gazdaság növekedése. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.