2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Harmadik napja, hogy több százan kerülnek kórházba, rengetegen kerültek lélegeztetőgépre is, az elhunytak napi száma pedig minden eddigi csúcsot megdöntött.

3456 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 578 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az alacsonyabb, azonosított fertőzöttszám összefüggésben lehet azonban a korábbiaknál kevesebb teszt elvégzésével is: kevesebb mint 14 ezer mintavétel történt az elmúlt 24 órában, a pozitivitási ráta így 25 százalékos. 

Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 421 főre emelkedett. A napon belül elhunytak száma sose volt még ilyen magas, az eddigi rekord 193 fő volt, amit még december 6-án regisztráltak a hatóságok. A 100 ezer lakosra jutó halálozásokat tekintve a régió élmezőnyében vagyunk.

A gyógyultak száma jelenleg 359 061 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 096 főre emelkedett. 10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1167-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházi kezelésre szorulók száma drasztikus mértékben emelkedik: immár harmadik napja kiugró számú beteg kerül kórházba. A vasárnapi és hétfői 530-540 fő után most 440 betegnek kellett valamelyik egészségügyi intézménybe befeküdni. Ilyen ütemű növekedésre a járvány korábbi szakaszában egyszer sem volt példa.

Lélegeztetőgépekre is nagyon sokan kerültek, 100 új beteg esetében volt erre szükség a napi adatok alapján. Ilyen magas számra se volt még eddig példa.

Már 1 397 342 fő a beoltottak száma, ebből 406 746 fő már a második oltását is megkapta - ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában több mint 50 ezer oltást adtak be. Az Operatív Törzs egyben arra is figyelmeztet, hogy a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!