<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Rettentően kellemetlen adatot közölt vasárnap reggel a Koronavírus Sajtóközpont. Mutatunk néhány hasonlóan kellemetlen részletet. 

Az elmúlt 24 órában eddig még nem látott számban emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Az eddigi rekord április 10-én volt, akkor azonosítottak 24 óra alatt 210 új vírusfertőzöttet, amit a friss adat jócskán meghalad. Mára 292 új koronavírusost diagnosztizáltak. 

A részletek sem kevésbé szebbek, melyek alapján főként vidéken súlyosbodik ismét a helyzet, bár a fővárosi adatokat sem lehet megnyugtató jelzővel illetni. A 292 diagnosztizáltból 

  • 135-öt azonosítottak Budapesten, ami a járvány hazai megjelenése óta az egyik legmagasabb, 
  • Pest megyében 31-et, 
  • más megyékben pedig 126-ot. 

Az alábbi ábrán is jól látszik, vidéken még soha nem volt ilyen magas a napi esetszám, az eddigi csúcs április 12-én volt, akkor 70 új fertőzöttet azonosítottak. 

Szintén vidékhez kötődő aggasztó fejlemény, hogy mivel napok óta sem elhunyt, sem pedig gyógyult személy nincs Magyarországon, ami ellensúlyozná az új betegeket, az aktív koronavírus-fertőzöttek száma is eddig még nem látott magasságba emelkedett vidéken.

A központi régión kívül 936 aktív fertőzöttet tartanak számon a 18 megyében, az eddigi legmagasabb ismert adat május 19-éhez köthető, 921. A pontos megállapítást nehezíti az a tény, hogy a jelenlegi részletességgel közölt adatokat ettől a dátumtól ismerhetjük. Korábban Pest megyét Budapesthez számolta az operatív törzs. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.