TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Rettentően kellemetlen adatot közölt vasárnap reggel a Koronavírus Sajtóközpont. Mutatunk néhány hasonlóan kellemetlen részletet. 

Az elmúlt 24 órában eddig még nem látott számban emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Az eddigi rekord április 10-én volt, akkor azonosítottak 24 óra alatt 210 új vírusfertőzöttet, amit a friss adat jócskán meghalad. Mára 292 új koronavírusost diagnosztizáltak. 

A részletek sem kevésbé szebbek, melyek alapján főként vidéken súlyosbodik ismét a helyzet, bár a fővárosi adatokat sem lehet megnyugtató jelzővel illetni. A 292 diagnosztizáltból 

  • 135-öt azonosítottak Budapesten, ami a járvány hazai megjelenése óta az egyik legmagasabb, 
  • Pest megyében 31-et, 
  • más megyékben pedig 126-ot. 

Az alábbi ábrán is jól látszik, vidéken még soha nem volt ilyen magas a napi esetszám, az eddigi csúcs április 12-én volt, akkor 70 új fertőzöttet azonosítottak. 

Szintén vidékhez kötődő aggasztó fejlemény, hogy mivel napok óta sem elhunyt, sem pedig gyógyult személy nincs Magyarországon, ami ellensúlyozná az új betegeket, az aktív koronavírus-fertőzöttek száma is eddig még nem látott magasságba emelkedett vidéken.

A központi régión kívül 936 aktív fertőzöttet tartanak számon a 18 megyében, az eddigi legmagasabb ismert adat május 19-éhez köthető, 921. A pontos megállapítást nehezíti az a tény, hogy a jelenlegi részletességgel közölt adatokat ettől a dátumtól ismerhetjük. Korábban Pest megyét Budapesthez számolta az operatív törzs. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.