2p

Az utódja már hétfőn leteheti az esküt.

A Világgazdaság kérdésére megerősítette Parragh Bianka, hogy ténylegesen távozik a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsából. A portálnak a szakember úgy fogalmazott, hogy

meg tudom erősíteni, hogy saját döntésem alapján nem kívántam élni a Monetáris Tanácsban betöltött tisztségem megújításának lehetőségével.

A távozó Kocziszky György és Parragh Bianka hat éve együtt tette le az esküt. Fotó: MTI
A távozó Kocziszky György és Parragh Bianka hat éve együtt tette le az esküt. Fotó: MTI

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, az Mfor érdeklődésére két nappal ezelőtt pénzpiaci körökből már megerősítették, hogy Parragh Bianka helyére az a Búza Éva érkezhet, aki jelenleg a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. Búza egyértelműen ahhoz a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez közelállónak számít, aki 2020. május végén távozott kurtán-furcsán az MNB alelnöki pozíciójából, s Matolcsy Györgyhöz való viszonya azóta sem tekinthető felhőtlennek.

Parragh Bianka mellett távozik tisztségéből egy másik tanácstag, Kocziczky György is, akinek szintén április 6-án jár le a mandátuma. Lapunknak ugyancsak még kedden megerősítették a Bloomberg azon értesülését is, miszerint az ő helyére meg az a Kovács Zoltán kerülhet, aki 2014-2016 között volt a Magyar Posta elnökségének a tagja.

A szintén korábbi cikkünkben említett értesülésünk, miszerint március 27-én hallgathatja meg a két jelöltet a parlament gazdasági bizottsága hétfőn, akik aznap le is teszik az esküt, időközben megerősítetté vált azáltal, hogy a grémium a parlament honlapján közzétette e napirendi pontot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!