<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az utódja már hétfőn leteheti az esküt.

A Világgazdaság kérdésére megerősítette Parragh Bianka, hogy ténylegesen távozik a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsából. A portálnak a szakember úgy fogalmazott, hogy

meg tudom erősíteni, hogy saját döntésem alapján nem kívántam élni a Monetáris Tanácsban betöltött tisztségem megújításának lehetőségével.

A távozó Kocziszky György és Parragh Bianka hat éve együtt tette le az esküt. Fotó: MTI
A távozó Kocziszky György és Parragh Bianka hat éve együtt tette le az esküt. Fotó: MTI

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, az Mfor érdeklődésére két nappal ezelőtt pénzpiaci körökből már megerősítették, hogy Parragh Bianka helyére az a Búza Éva érkezhet, aki jelenleg a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. Búza egyértelműen ahhoz a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez közelállónak számít, aki 2020. május végén távozott kurtán-furcsán az MNB alelnöki pozíciójából, s Matolcsy Györgyhöz való viszonya azóta sem tekinthető felhőtlennek.

Parragh Bianka mellett távozik tisztségéből egy másik tanácstag, Kocziczky György is, akinek szintén április 6-án jár le a mandátuma. Lapunknak ugyancsak még kedden megerősítették a Bloomberg azon értesülését is, miszerint az ő helyére meg az a Kovács Zoltán kerülhet, aki 2014-2016 között volt a Magyar Posta elnökségének a tagja.

A szintén korábbi cikkünkben említett értesülésünk, miszerint március 27-én hallgathatja meg a két jelöltet a parlament gazdasági bizottsága hétfőn, akik aznap le is teszik az esküt, időközben megerősítetté vált azáltal, hogy a grémium a parlament honlapján közzétette e napirendi pontot.