2019. szeptember 13. 09:42
mfor.hu

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

Szigorú környezetvédelmi rendszabályokat javasol a német Zöld-párt, amely egy következő kormányban a CDU/CSU partnere lehet. Véleményük szerint „végre lépni kell” és nem szabad további, olajjal működő fűtőberendezéseket engedélyezni.

A különösen környezetkárosító repülés korlátozására azt javasolják, hogy kettőzzék meg a légi-közlekedési adót és emeljék meg a le- és felszállási díjakat a különösen sok káros-anyagot kibocsátó és hangos gépekre. Kívánatos az is, hogy nyereséget nem termelő repterek ne kaphassanak állami támogatást.

A Zöldek átalakítanák a gépkocsi-adó rendszerét úgy, hogy a környezetbarát kocsik után kevesebb, a káros-anyagot kibocsátók után többet kelljen fizetni. Ki kell építeni és szabványosítani kell az e-kocsik töltését szolgáló hálózatot, és 2030 után ne legyen már lehetséges robbanómotoros autót forgalomba hozni. Ugyanakkor 130 km/órában maximálnák a sebességet a német autópályákon, amelyeken jelenleg nincs sebességkorlátozás.

2040-re el kell érni, hogy az új épületeket 100 százalékban megújuló energiával fűtsék, illetve hűtsék – áll egyebek mellett a Zöldek messzemenő javaslataiban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.