3p

Az Airbrush festékszórók és kompresszorok bizony igencsak jó szolgálatot tehetnek abban az esetben, hogyha makettek festésére kerül sor. Pontosan ezért is szenteltünk külön cikket ezeknek a roppant hasznos eszközöknek. 
Egyaránt szó lesz tehát az Airbrush festékszórók és kompresszorok előnyeiről, hasznosságáról, illetve javasolt alkalmazásáról.

Amikor makettek fényezéséről van szó, a pontos kivitelezés jelentősége felértékelődik

Amikor a gondosan megépített és esztétikusan kialakított makettek festésére kerül a sor, a tűpontos, precíz és aprólékos kivitelezés fontossága megkérdőjelezhetetlen. Elég egyetlen gondatlan mozdulat, és a végeredmény máris elmarad a tökéletestől.

Természetesen a minőségi munkához minőségi kellékekre is szükség van. Vagyis a festés megkezdése előtt be kell szereznünk azt a festékszórót és a hozzá tartozó kompresszort, ami biztosíthatja számunkra a zavartalan, kiemelt hatékonysággal történő munkavégzést. Érdemes körülnézni a Modellfutárnál kapható festékszórók és kompresszorok között, széles kínálat várja az oldalra látogatókat.

 

Az Airbrush festékszórók alkalmazásából fakadó előnyök

Amennyiben a makettek festéséről van szó, akkor az Airbrush fémjelezte kellékek egyet jelentenek a magas minőséggel és megbízhatósággal. Mindössze a céljainkhoz leginkább illeszkedő festékszórót kell majd kiválasztanunk, és máris adottak lesznek a lehetőségek a zavartalan munkához.

Mindenképp segíti a dolgunkat a fixálható szóráskép, az egyes modelleken rendelkezésre álló kétakciós ravasz, valamint a megfelelő mérettel rendelkező festéktartály is. Egyes szórópisztolyoknál a festéktartály cseréje is megoldható annak érdekében, hogy az éppen megmunkált makett méreteihez tudjunk igazodni.

Az Airbrush festékszóró pisztolyok jelentős része egyébként a makettezés mellett más területeken is remekül használható. Példának okáért autók, motorkerékpárok, bukósisakok, vászon vagy akár műkörmök festése kapcsán is jó szolgálatot tehet ugyanis egy ilyen kellék.

A festékszóró mellé igencsak hasznosnak bizonyuló kompresszor

A festékszóró pisztolyt csakis akkor tudjuk hatékonyan alkalmazni, hogyha a működtetéséhez szükséges levegő megfelelő koncentrátumban áll rendelkezésre. Pontosan ennek kapcsán jelentkezik a kompresszor hasznossága.

Az Airbrush kompresszorok viszonylag kis helyen is elférnek, az alacsony önsúlyuknak köszönhetően könnyen kezelhetők, miközben a működtetésük nem jár együtt nagyobb zajszinttel. Fontos továbbá, hogy bárki számára könnyű őket kezelni, miközben a nyomás szabályozása is egyszerűen oldható meg a segítségükkel.

A beszerzést egyébiránt célszerű úgy megoldani, hogy a kompresszor kapacitása és mérete egyensúlyban legyen a festékszóró tulajdonságaival. Hogyha a két készülék összhangban van egymással, akkor mi is sokkal hatékonyabban tudunk haladni a fényezéssel.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!