2018. április 6. 09:07
MTI

Az elektronika átlagosan nőtt, a járműipar pedig kicsit visszafogottabban a megszokottnál. Összességében 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az év második hónapjában.

Februárban az ipari termelés 4,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal emelkedett a szezonálisan és a munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás februárban. A termelés az év első két hónapjában 5,4 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A három legjelentősebb feldolgozóipari terület közül az élelmiszeriparban átlagot meghaladóan nőtt, az elektronikai iparban átlag körüli volt a növekedés, a járműgyártás termelése csak kismértékben nőtt az egy évvel korábbihoz képest - mondta az adatok ismertetésekor Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője.

Hozzátette, jelentősen bővült a közepes súlyú ágazatok közül a fémalapanyag és fémfeldolgozás, a vegyi anyag, a műanyag és nem fém ásványi termékek kibocsátása. A gép és a gépi gyártása visszaesett az egy évvel korábbihoz viszonyítva - jelezte. Az előző hónaphoz viszonyítva csökkent a termelés az elektronikai iparban, a járműiparban és a gyógyszergyártásban.