2p

Kihalóban vannak a 30-40 évvel ezelőtt az üdülési piacon meghatározó szerepet játszott hétvégi házak, nyaralók. Helyüket az apartmanházak és az állandó tartózkodásra átalakított épületek vették át - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend Fm hétfői adásában.

Ki kell mondani, hogy lassan elfelejthetjük azt a fogalmat, hogy nyaraló. Az ingatlanpiacon teljesen visszaszorulóban vannak a régi hétvégi házak, bungalók, kisebb téglaépületek. A nyaralni vágyók ma egy téliesített, felújított, jól felszerelt második ingatlant tartanak, esetleg felhagyva a városi léttel állandóra költöznek az üdülőövezetbe egy összkomfortos lakóépületbe, de egyre többen a kevesebb tőkelekötést igénylő apartmanházakat választják. Ennek megfelelően a beruházók egymás után húzzák fel az ilyen sok emeletes épületeket a nagy tavainknál - fejtette ki munkatársunk a Trend Fm Reggeli monitor című adásában.

Balatonfüreden több ilyen apartmanház jelent meg a parthoz nagyon közel (fotó: Mester Nándor)
Balatonfüreden több ilyen apartmanház jelent meg a parthoz nagyon közel (fotó: Mester Nándor)

A szakértő utalt rá, hogy a Balaton déli partján gyakorlatilag minden településen nagy munkálatok zajlanak, egymás után nőnek ki a földből a 4-6 szintes épületek, zömmel a partmenti sávhoz közeli telkeken. Az új építésű lakóegységek átlagos négyzetméterára már több helyütt elérte a fővárosi elit negyedekben megszokott egymillió forintot. A jó állapotú használtak árát is húzza a drágulás.

A Velencei-tó gyors ütemben zárkózik fel nagy testvéréhez. Gárdonyban és Velencén a települési önkormányzatok azonban nem képesek megbírkózni sem a turista áradattal sem azzal, hogy egyre több az odatelepülő városi család. Márpedig utóbbiakat a szociális infrastruktúrával is ki kell szolgálni, de annak fejlesztése nem tart lépést a betelepülés sebességével.

Az építőipar gondjairól is szóló teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:

https://trendfm.hu/data/hanganyagok/210614/PB-20210614-0900.mp3

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!