<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Kihalóban vannak a 30-40 évvel ezelőtt az üdülési piacon meghatározó szerepet játszott hétvégi házak, nyaralók. Helyüket az apartmanházak és az állandó tartózkodásra átalakított épületek vették át - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend Fm hétfői adásában.

Ki kell mondani, hogy lassan elfelejthetjük azt a fogalmat, hogy nyaraló. Az ingatlanpiacon teljesen visszaszorulóban vannak a régi hétvégi házak, bungalók, kisebb téglaépületek. A nyaralni vágyók ma egy téliesített, felújított, jól felszerelt második ingatlant tartanak, esetleg felhagyva a városi léttel állandóra költöznek az üdülőövezetbe egy összkomfortos lakóépületbe, de egyre többen a kevesebb tőkelekötést igénylő apartmanházakat választják. Ennek megfelelően a beruházók egymás után húzzák fel az ilyen sok emeletes épületeket a nagy tavainknál - fejtette ki munkatársunk a Trend Fm Reggeli monitor című adásában.

Balatonfüreden több ilyen apartmanház jelent meg a parthoz nagyon közel (fotó: Mester Nándor)Balatonfüreden több ilyen apartmanház jelent meg a parthoz nagyon közel (fotó: Mester Nándor)

A szakértő utalt rá, hogy a Balaton déli partján gyakorlatilag minden településen nagy munkálatok zajlanak, egymás után nőnek ki a földből a 4-6 szintes épületek, zömmel a partmenti sávhoz közeli telkeken. Az új építésű lakóegységek átlagos négyzetméterára már több helyütt elérte a fővárosi elit negyedekben megszokott egymillió forintot. A jó állapotú használtak árát is húzza a drágulás.

A Velencei-tó gyors ütemben zárkózik fel nagy testvéréhez. Gárdonyban és Velencén a települési önkormányzatok azonban nem képesek megbírkózni sem a turista áradattal sem azzal, hogy egyre több az odatelepülő városi család. Márpedig utóbbiakat a szociális infrastruktúrával is ki kell szolgálni, de annak fejlesztése nem tart lépést a betelepülés sebességével.

Az építőipar gondjairól is szóló teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:

https://trendfm.hu/data/hanganyagok/210614/PB-20210614-0900.mp3

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.