TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Szerintük nincsenek nagy koronavírusos járványgócok, az intenzíven alig vannak betegek, a halálozások száma pedig továbbra is alacsony.

A koronavírus-járvány ellen bevezetett korlátozó intézkedések további lazítását követeli Németországban a helyi betegbiztosító pénztárak orvosait tömörítő szövetség (Kassenärztliche Bundesvereinigung, KBV), írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Berlin ( Forrás: Pexels /Life Of Pix) Berlin ( Forrás: Pexels /Life Of Pix)

Az érdekvédelmi szerv kérését azzal indokolja, hogy jelenleg nincsenek robbanásszerűen növekedő járványgócok, az intenzív osztályokon jelentős szabad kapacitások találhatók, az ott ápolt betegek, valamint a napi elhunytak száma pedig továbbra is alacsony szinten van.

Ki lehet kapcsolni a pánik üzemmódot. (...) A számok alkalmat adnak arra, hogy átgondoljuk a  koronavírus-ellenes intézkedéseket anélkül, hogy könnyelművé válnánk

-mondta Andreas Gassen, a KBV elnöke a Business Insidernek a Die Welt beszámolója szerint.

Hozzátette: nem érti például, miért ne lehetne egy 60 ezer fős stadionban 5-8 ezer fős rendezvényeket tartani. Eközben persze figyelni kell arra, hogy minimalizálják a fertőzésveszélyt, és kerüljék a túl közeli kontaktusokat.

A német Robert Koch országos közegészségügyi intézet adatai szerint

a reprodukciós ráta - ez azt mutatja meg, hogy egy fertőzött hány embernek adja át a vírust átlagosan - tegnap 0,9 volt Németországban. Ha ez a mutató egynél kisebb, akkor  a vírus terjedése lassul.

Az elmúlt hónapokban – számos más uniós államhoz hasonlóan – Németországban is jelentősen növekedni kezdett az új, regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az intenzívosztályon ápoltak és az új halálesetek száma ugyanakkor a korábbi, relatív alacsony értéken maradt.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.