<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerintük nincsenek nagy koronavírusos járványgócok, az intenzíven alig vannak betegek, a halálozások száma pedig továbbra is alacsony.

A koronavírus-járvány ellen bevezetett korlátozó intézkedések további lazítását követeli Németországban a helyi betegbiztosító pénztárak orvosait tömörítő szövetség (Kassenärztliche Bundesvereinigung, KBV), írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Berlin ( Forrás: Pexels /Life Of Pix)
Berlin ( Forrás: Pexels /Life Of Pix)

Az érdekvédelmi szerv kérését azzal indokolja, hogy jelenleg nincsenek robbanásszerűen növekedő járványgócok, az intenzív osztályokon jelentős szabad kapacitások találhatók, az ott ápolt betegek, valamint a napi elhunytak száma pedig továbbra is alacsony szinten van.

Ki lehet kapcsolni a pánik üzemmódot. (...) A számok alkalmat adnak arra, hogy átgondoljuk a  koronavírus-ellenes intézkedéseket anélkül, hogy könnyelművé válnánk

-mondta Andreas Gassen, a KBV elnöke a Business Insidernek a Die Welt beszámolója szerint.

Hozzátette: nem érti például, miért ne lehetne egy 60 ezer fős stadionban 5-8 ezer fős rendezvényeket tartani. Eközben persze figyelni kell arra, hogy minimalizálják a fertőzésveszélyt, és kerüljék a túl közeli kontaktusokat.

A német Robert Koch országos közegészségügyi intézet adatai szerint

a reprodukciós ráta - ez azt mutatja meg, hogy egy fertőzött hány embernek adja át a vírust átlagosan - tegnap 0,9 volt Németországban. Ha ez a mutató egynél kisebb, akkor  a vírus terjedése lassul.

Az elmúlt hónapokban – számos más uniós államhoz hasonlóan – Németországban is jelentősen növekedni kezdett az új, regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az intenzívosztályon ápoltak és az új halálesetek száma ugyanakkor a korábbi, relatív alacsony értéken maradt.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében