1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A cég döntése egyelőre egyedülálló a nagyobb magyar vállalkozások közt.

A HVG cikkében arról ír, hogy az eddig alvállalkozóként dolgozó futárokkal számoló üzleti modell szeptembertől nem fenntartható, mivel a Kifli.hu-nak dolgozó kiszállítók többsége katás volt. A cég így arról döntött, hogy futárainak kompenzáció helyett alkalmazotti viszonyt kínál.

A portál cikke szerint Klekner Péter ügyvezető bejelentette, hogy a cég reagál a katás adózás teljes átalakítására, alkalmazotti munkaviszonyban is felvesznek dolgozókat. Az újonnan érkező futárok bruttó 30 ezer indulási bónuszt is kapnak az első hónap után. A sikeres jelentkezéshez B kategóriás jogosítvány és 1,5 éves balesetmentes vezetési tapasztalat szükséges. A HVG érdeklődésére a cég azt is elárulta, hogy jelenleg 300 futárral dolgoznak, ezt további 120 fővel szeretnék majd bővíteni.

(HVG)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!