<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állam magántőkealapja 86 százalékban vásárolta be magát a cégbe.

Állami tőkével indul el a Sárhegyi-Bártfai ügyvédcsalád újabb vállalkozása, a Herius Alpha SPV Kft., amelyben Zétavár nevű cégük 10 százalékos üzletrészt birtokol – írja a 24.hu.

Az állam számára gyakran szolgáltató Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda tulajdonosának, Sárhegyi Zoltánnak fia, Sárhegyi István képezte ki magát űrjogi szakértőnek.

Közben az állami Eximbank elindított egy magántőkealapot, a Herius-1-et, amely bő 5 milliárd forintos jegyzett tőkéjével mintegy 1,5 milliárd forintig szállhat be különböző ügyletekbe. Az állami alapot Sárhegyi István cége, a Herius Capital kezeli.

A Herius Alphában több mint 86 százalékos tulajdonos az állami magántőkealap, és néhány százalékos részvénycsomagot Sárhegyiék menedzsere, a cég ügyvezetője, Szabó Kornél is birtokol.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.