1p

Az állam magántőkealapja 86 százalékban vásárolta be magát a cégbe.

Állami tőkével indul el a Sárhegyi-Bártfai ügyvédcsalád újabb vállalkozása, a Herius Alpha SPV Kft., amelyben Zétavár nevű cégük 10 százalékos üzletrészt birtokol – írja a 24.hu.

Az állam számára gyakran szolgáltató Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda tulajdonosának, Sárhegyi Zoltánnak fia, Sárhegyi István képezte ki magát űrjogi szakértőnek.

Közben az állami Eximbank elindított egy magántőkealapot, a Herius-1-et, amely bő 5 milliárd forintos jegyzett tőkéjével mintegy 1,5 milliárd forintig szállhat be különböző ügyletekbe. Az állami alapot Sárhegyi István cége, a Herius Capital kezeli.

A Herius Alphában több mint 86 százalékos tulajdonos az állami magántőkealap, és néhány százalékos részvénycsomagot Sárhegyiék menedzsere, a cég ügyvezetője, Szabó Kornél is birtokol.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!