TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Eddig csaknem 990 ezer áldozatot jegyeztek fel világszerte. Magyarországon 730-an hunytak el, Szlovákiában "csak" 44-en, Romániában csaknem ötezren. Szakértők egy része stratégiaváltást sürget.

Ma délutánig összesen 32,6 millió koronavírus-fertőzöttet és csaknem 990 ezer, a fertőzéssel összefüggő halálesetet világszerte. Ez alapján a járvány halálozási rátája mintegy 3 százalék, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Szakértők azonban számos alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy a fertőzöttek valós száma – beleértve azokat, akik enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen vészelik át a betegséget – 5, 10 vagy 15-szöröse lehet a hivatalos értéknek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a valós halálozási ráta három százaléknál jóval kisebb.

Európában, a legtöbben, 42 ezren az Egyesült Királyságban haltak meg. Olaszországban csaknem 36 ezren, Franciaországban 31,5 ezren, Spanyolországban több mint 31 ezren vesztették életüket.

Az egyetlen, a járvány egész ideje alatt karanténmentes nyugati államban, Svédországban 5880 áldozatot jegyeztek fel. A svédeknél nem volt karantén, mégis visszaszorult a vírus a jelek szerint.

Magyarországon az elmúlt hetekben jelentősen nőtt a diagnosztizált, új fertőzöttek és az új halálesetek száma is.

Eddig 730-an vesztették életüket. (További részletek: május óta nem haltak meg ilyen sokan itthon.)

Ami szomszédainkat illeti, Szlovákiában 44-en, Szlovéniában 146-an, Horvátországban 269-en, Szerbiában 746-an, Ausztriában 787-en, Ukrajnában 3988-an, Romániában 4687-en hunytak el a hivatalos adatok szerint.

A járvány új, regisztrált fertőzöttjeinek száma szerte Európában rekordokat dönt. 

Szakértők egy része stratégiaváltást sürget a koronavírus kezelésében és kommunikálásában –

például nem a fertőzöttek összlétszámára, hanem a kórházban kezelt betegek számára kellene koncentrálni.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.