2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Eredetileg 3 milliárd forint feletti összegért szerette volna eladni az MNV a Duna Palotát, de végül 2,3 milliárd forintért talált új gazdára az ikonikus épület.

Többszöri nekifutásra sikerrel járt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV): eladták a főváros egyik legfrekventáltabb részén, az V. kerületi Zrínyi utcában található Duna Palotát. Az elektronikus árverésen csütörtök estig lehetett licitálni és két ajánlat érkezett az utolsó pillanatokban. Valaki megadta a 2 milliárd 343 millió forintos kikiáltási árat, ezt pedig valaki 4 millió forinttal megemelte, így végül 2 milliárd 347 millió forintért adta el az állam az ikonikus épületet.

Az MNV júniusban közölte, hogy eladásra kínálja az ötszintes házat, amely 1200 fő befogadására alkalmas és különféle méretű, kialakítású és funkciójú rendezvénytermekkel rendelkezik. A felsőbb szinteken a 19. századi klubokra jellemzően különböző társasági események lebonyolítására alakították ki a termeket, a Nádor utca felőli részen található egy kis színházterem, valamint a Falk Miksa terem (VIP terem) is. Az MNV szerint az ingatlan elhelyezkedése és környezete miatt kiváló lehetőséget jelent mindazoknak, akik hosszú távú befektetésben gondolkodnak.

Mindent elad az MNV. Fotó: MTI
Mindent elad az MNV. Fotó: MTI

A többszöri nekifutás pedig azt jelenti, hogy a korábbi árveréseken nem volt érdeklődő, így az ár egyre lejjebb ment. Eredetileg bőven 3 milliárd forintos árat kért volna érte az MNV, ebből lett végül a 2,3 milliárd forintos eladás, ami nagyon jutányosnak tűnik. Az épület szállodának optimális. Korábbi években rendre itt rendelkezett be az Országos Választási Központ, innen közölték a választások végeredményét, az épületben a korábbi választásokra már kiépítették a (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának központi szerveréhez csatlakozó) informatikai rendszer egyik ágát is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!