1p

A szerda éjjel megjelent kormányhatározatok értelmében az állam többet fog költeni egészségügyre és nemzetpolitikára is.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlöny tanúsága szerint  a miniszterelnök aláírásával a kormány 8,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el. A pénzek átpakolása a Központi Maradványelszámolási Alap cím terhére történt, és a Bethlen Gábor Alap (BGA) kapja, mégpedig nemzetpolitikai célú támogatásokon belül 1,44 milliárd forintot egyéb működési célú kiadásokra, 6,76 milliárd forintot pedig egyéb felhalmozási célú kiadásokra. Emellett egy kis kerekítési összegnek megfelelő, kis híján 5 millió forint jut a BGA működésének támogatására.

Egy másik, szintén Orbán Viktor kormányfő által jegyzett határozat értelmében az Egészségbiztosítási Alapon belül a gyógyító-megelőző ellátásokra szánt keretösszeget emelték meg 63 milliárd 439 millió 700 ezer forinttal. Az összeg célja, hogy biztosítsa a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatait, az összeg elosztásáról Pintér Sándor belügyminiszternek május 15-ig kell előterjesztést készítenie.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!