1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A norvég kutatók szerint bebizonyosodott az elméletük, miszerint a koronavírus elleni vakcina okozta a vérrögök képződését három beoltott betegüknél.

Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája okozta a – részben halálos következménnyel járó – vérrögképződést három kórházba került betegnél, mondta Pål Andre Holme, az Oslo Egyetemi Kórház professzora és főorvosa a North Norway HF Egyetemi Kórház szakértőivel közösen végzett vizsgálatra hivatkozva laptársunk, a Privátbankár.hu cikke szerint.

Az AstraZeneca-vakcina. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Az AstraZeneca-vakcina. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vizsgálatra azután került sor, hogy a közelmúltban három, 50 év alatti norvég egészségügyi dolgozót szállítottak kórházba vérrögök és alacsony trombocita-szint miatt, miután megkapták az AstraZeneca vakcináját. Egyikük hétfőn életét veszítette. 

Megtaláltuk az okot, amiért a betegeink ilyen állapotba kerültek    

- mondta a professzor.

Szerinte bebizonyosodott az elméletük, miszerint valóban a vakcina váltott ki váratlan és erőteljes immunreakciót a vizsgált betegeknél. Megtalálták azokat a speciális antitesteket, amelyek ezeket a reakciókat okozhatják.  

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!