2p

Nagy volt a hőség 2022-ben, ebből pedig a Vivienvíz Kft. sokat profitált.

A valaha mért harmadik legmelegebb év volt 2022 Magyarországon, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy nagyon bejött az ásványvizes biznisz Mészáros Lőrincnek. Az ásványvizet előállító Vivienvíz Kft.-t 2015 elején alapította a milliárdos vállalkozó, aki Búzakalász 66 Felcsút Kft. és a Talentis Agro Zrt. keresztül tulajdonolja a céget. Forgalom szempontjából eddig 2018 volt a társaság legjobb éve, akkor 695 millió forintot könyvelhettek el. Tavaly viszont új rekord született: 899 millió forintos árbevételnek örülhetnek az ásványvizes cégnél. Külföldön annyira még nem kaptak rá a Mészáros Lőrinc ásványvizére, az export csak 7,4 millió forint volt a 2021-es 7,1 millió forint után.

Pótolni kellett a folyadékot. fotó: MTI
Pótolni kellett a folyadékot. fotó: MTI

A Gerecse-karszt ősi kövületei évtizedekig szűrik, tisztítják a hegység kincsét, a kristálytiszta ásványvizet. Innen hozzuk felszínre az üde, kellemes ízű, nátriumban szegény VIVIEN ásványvizeket.

- szól a bemutatkozásuk.

Valószínűleg ez tetszett meg a MÁV-nak is, hiszen a vasúttársaság ásványvíizes közbeszerzését 2022-ben is a Vivienvíz nyerte. A profit is nagyon üdítő lett: a 2021-es 2,7 millió forint után 115 millió forint jött össze. Osztalékot nem fizettek.

Azt a HVG írta meg 2015-ben, hogy Mészáros Lőrinc egy háromhektáros földdarabot szerzett meg a bicskei ipari parkban, rajta két ásványvízkúttal és töltőüzemmel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!