2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapest Airport cégcsoportnál a munkavállalói bérek egy év alatt átlagosan több mint harminc százalékkal emelkedtek - közölte a repülőtér-üzemeltető társaság.

A közleményben hangsúlyozták, a Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést hajtott végre.

Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal - bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal -, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előre hozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD csoport munkavállalóinak fizetése, az idén márciusban pedig végrehajtották a 2023-as béremelés második részét, így a márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt - részletezték.

Több lépcsőből áll az emelés. Fotó: Depositphotos
Több lépcsőből áll az emelés. Fotó: Depositphotos

A tájékoztatás szerint emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is.

A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként 20 forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta, a budapesti repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett, ami nem lett volna lehetséges a BUD-csoport dolgozóinak elhivatott munkája nélkül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!