1p

A hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, mely egy jelentősebb összeg átcsoportosításáról rendelkezik.

A kormány rendre hajt végre átcsoportosításokat az idei költségvetésben - nem túlzás azt állítani, hogy minden hétre jut egy-egy ilyen művelet. Jellemzően ilyenkor több tíz-, vagy akár százmilliárdokat mozgat meg a kormány, a hétfő, legfrissebb határozata ennél kisebb tételt érint. A forrás és a cél miatt azonban mégis említést érdemel a döntés.

Az Orbán Viktor jegyezte kormányhatározattal ugyanis a gazdaság-újraindítási programok előirányzatáról vett el a kormány kicsivel több mint 1,2 milliárd forintot, amit az egyházaknak adott.

Konkrétan az összeget az "egyházi működési, program és fejlesztési támogatások" előirányzatra csoportosította át.

Ezen belül 600 ezer forint a dologi kiadások fedezetéül szolgál, kereken 1,2 milliárdot pedig az egyéb felhalmozási kiadásokra biztosított.

Ám, hogy ez az összeg pontosan miért vált szükségessé, az nem derül ki a kormányhatározatból.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!