<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertese a pénteki átrendezéseknek, de azért a sport is megint kapott egy méretesebb morzsát.

12 milliárd a Magyar Falu Programnak

A péntek este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint 12 milliárd forintot csoportosít át a Gazdaság-újraindítási programok előirányzatból a kormány. A pénz a Gazdaság-újraindítási Alapon belül marad, de egy másik sort gazdagít: a központi kezelésű előirányzatok helyett a miniszterelnökségi kezelésű irányzatok közé kerül át, azon belül is a Magyar Falu Program kiadásaira fordíthatják majd.

A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertes ezúttal. (Fotó: Mester Nándor)A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertes ezúttal. (Fotó: Mester Nándor)

3,8 milliárd oktatási ösztöndíjra, 300 millió sportegyesületeknek

Ugyanez a határozat 3,8 milliárd forintot csoportosít át a központi tartalékokból, a rendkívüli kormányzati intézkedések sorról. Ennek a pénznek a nagy része, 3,5 milliárd forint a Stipendium Hungaricum és diaszpóra ösztöndíjak támogatására megy. (A Stipendium Peregrinum ösztöndíj a Nemzeti Tehetség Központ projektje, amely azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően hasznosítani fogják Magyarországon - többet is megtudhat róla a Privátbankár.hu által középioskolásoknak szervezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny felkészítő anyagaiból >>)

A maradék 300 millió forint sportcélra megy, kiemelt sportegyesületek támogatása valósulhat meg belőle.

5,5 milliárd állami cégek beruházásaira, újabb 4,3 milliárd a Magyar Falu Programba

Ezen kívül a Központi Maradványelszámolási Alapból is kivesz egy nagyobb összeget, mintegy 9,8 milliárd forintot a kormány. Ezt a pénzt kétfelé osztották: a nagyobb rész, 5,5 milliárd forint az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok beruházásaira fordítódhat, 4,3 milliárd forint pedig a rendelet másik pontjában már 12 milliárddal megtolt Magyar Falu Programban landol.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.