<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertese a pénteki átrendezéseknek, de azért a sport is megint kapott egy méretesebb morzsát.

12 milliárd a Magyar Falu Programnak

A péntek este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint 12 milliárd forintot csoportosít át a Gazdaság-újraindítási programok előirányzatból a kormány. A pénz a Gazdaság-újraindítási Alapon belül marad, de egy másik sort gazdagít: a központi kezelésű előirányzatok helyett a miniszterelnökségi kezelésű irányzatok közé kerül át, azon belül is a Magyar Falu Program kiadásaira fordíthatják majd.

A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertes ezúttal. (Fotó: Mester Nándor)A Magyar Falu Program a legnagyobb nyertes ezúttal. (Fotó: Mester Nándor)

3,8 milliárd oktatási ösztöndíjra, 300 millió sportegyesületeknek

Ugyanez a határozat 3,8 milliárd forintot csoportosít át a központi tartalékokból, a rendkívüli kormányzati intézkedések sorról. Ennek a pénznek a nagy része, 3,5 milliárd forint a Stipendium Hungaricum és diaszpóra ösztöndíjak támogatására megy. (A Stipendium Peregrinum ösztöndíj a Nemzeti Tehetség Központ projektje, amely azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően hasznosítani fogják Magyarországon - többet is megtudhat róla a Privátbankár.hu által középioskolásoknak szervezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny felkészítő anyagaiból >>)

A maradék 300 millió forint sportcélra megy, kiemelt sportegyesületek támogatása valósulhat meg belőle.

5,5 milliárd állami cégek beruházásaira, újabb 4,3 milliárd a Magyar Falu Programba

Ezen kívül a Központi Maradványelszámolási Alapból is kivesz egy nagyobb összeget, mintegy 9,8 milliárd forintot a kormány. Ezt a pénzt kétfelé osztották: a nagyobb rész, 5,5 milliárd forint az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok beruházásaira fordítódhat, 4,3 milliárd forint pedig a rendelet másik pontjában már 12 milliárddal megtolt Magyar Falu Programban landol.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.