1p

Az éjjel megjelent kormányhatározat szerint a pénz több mint felét a külügyi tárcának juttatják.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekből 29,7 milliárd, a maradványelszámolási alapból 6,1 milliárd, míg az állami beruházásokból 4,2 milliárd forintot vont a kormányzat a szerda este megjelent Magyar Közlöny tanúsága szerint.

Az átcsoportosításokból az Országos Kórházi Főigazgatóság 869 millió, a Vízügyi Főigazgatóság 3,8 milliárd, az Országos Polgárőr Szövetség 100 millió, míg a romák társadalmi felzárkózást segítő programok 1,3 milliárd forintot kapott.

Jól járt a külügyi tárca is: külügyi fejlesztési és kutatási programokra összesen 15 milliárd, ipari parkokra pedig 12,5 milliárd forintot juttatnak nekik.

A Bethlen Gábor Alap csaknem félmilliárd forintot kap a működésére.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium markát 4,2 milliárd forint üti, amit közúti fejlesztésekre kell fordítania.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!