TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Fokozza a koronavírus-ellenes korlátozásokat nyugati szomszédunk is.

Ezt Sebastian Kurz osztrák kancellár jelentette be ma délelőtt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.  

Az egész országra péntektől érvényes új intézkedéscsomag egyik legfontosabb eleme, hogy jelentősen korlátozzák a nem egy háztartásban élők személyes érintkezését. A jövőben fedett helyen maximum hat, szabad ég alatt pedig maximum 12 felnőtt találkozhat egymással egy csoportban.

Ez mindenhol érvényes, étteremben, jógakurzuson, tánciskolában, születésnapi ünnepségen, esküvőn

mondta a kancellár. Ez alapján tehát egy menyegzőn – hacsak nem szabadtéren tartják – maximum hatan vehetnek részt. Kivételt csupán a temetés, a munkavégzés és az aktív sportolás (például focimeccs) jelent.

Bécs (Forrás: Depositphotos) Bécs (Forrás: Depositphotos)

Magánházakban lezajló találkozóknál természetesen nem lehet ezt ellenőrizni, ugyanakkor ott is „nagyon ajánlják” a szabályok betartását, tette hozzá.  

Egyéb, „professzionális” rendezvényeket már csak ülőhelyekkel lehet megtartani, és a rendezvény egész ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Kültéri eseményeknél a résztvevők számát 1500, beltérieknél 1000 főben maximálják, ételt és italt nem szolgálnak ki.

Emellett az egyes tartományok saját hatáskörben további szigorításokat fogadhatnak el, például korlátozhatják a vendéglátóegységek nyitvatartási idejét, az alkohol-árusítást, az oktatást, szabadtéren is részben kötelezővé tehetik a maszkhasználatot és karantén alá helyezhetnek egyes térségeket.

A szigorításokra azután került sor, hogy az elmúlt hónapokban – számos európai országhoz hasonlóan  –  Ausztriában is nagyon megugrott a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma. Az új halálesetek száma szintén növekszik, de – legalábbis egyelőre – csak kisebb mértékben, és egyelőre elmarad a tavaszi szinttől.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.