<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Fokozza a koronavírus-ellenes korlátozásokat nyugati szomszédunk is.

Ezt Sebastian Kurz osztrák kancellár jelentette be ma délelőtt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.  

Az egész országra péntektől érvényes új intézkedéscsomag egyik legfontosabb eleme, hogy jelentősen korlátozzák a nem egy háztartásban élők személyes érintkezését. A jövőben fedett helyen maximum hat, szabad ég alatt pedig maximum 12 felnőtt találkozhat egymással egy csoportban.

Ez mindenhol érvényes, étteremben, jógakurzuson, tánciskolában, születésnapi ünnepségen, esküvőn

mondta a kancellár. Ez alapján tehát egy menyegzőn – hacsak nem szabadtéren tartják – maximum hatan vehetnek részt. Kivételt csupán a temetés, a munkavégzés és az aktív sportolás (például focimeccs) jelent.

Bécs (Forrás: Depositphotos)Bécs (Forrás: Depositphotos)

Magánházakban lezajló találkozóknál természetesen nem lehet ezt ellenőrizni, ugyanakkor ott is „nagyon ajánlják” a szabályok betartását, tette hozzá.  

Egyéb, „professzionális” rendezvényeket már csak ülőhelyekkel lehet megtartani, és a rendezvény egész ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Kültéri eseményeknél a résztvevők számát 1500, beltérieknél 1000 főben maximálják, ételt és italt nem szolgálnak ki.

Emellett az egyes tartományok saját hatáskörben további szigorításokat fogadhatnak el, például korlátozhatják a vendéglátóegységek nyitvatartási idejét, az alkohol-árusítást, az oktatást, szabadtéren is részben kötelezővé tehetik a maszkhasználatot és karantén alá helyezhetnek egyes térségeket.

A szigorításokra azután került sor, hogy az elmúlt hónapokban – számos európai országhoz hasonlóan  –  Ausztriában is nagyon megugrott a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma. Az új halálesetek száma szintén növekszik, de – legalábbis egyelőre – csak kisebb mértékben, és egyelőre elmarad a tavaszi szinttől.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.