<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A volt technológiai és ipari miniszter a szavazás után a Rába Nyrt. Felügyelőbizottságának elnöke és Audit Bizottságának tagja lehet.

Budapesti Értéktőzsde honlapján tették közzé, hogy rendkívüli közgyűlést hívott össze a Rába Nyrt. A közgyűlésen a Felügyelőbizottság elnökének és tagjának, egyúttal az Audit Bizottság tagjának visszahívásáról, egyben az új elnök megválasztásáról szavaznak - szúrta ki a Kisalföld.

 Újabb győri kinevezés. MTI/Szigetváry Zsolt
Újabb győri kinevezés. MTI/Szigetváry Zsolt

Az előterjesztés szerint, a január 24-re meghirdetett rendkívüli közgyűlés összehívását a közgyűlésben többséggel rendelkező N7 Holding Zrt. kezdeményezte, amelynek lemondása után lett a vezérigazgatója Palkovics László, volt ipari miniszter, akit december 8-án a Széchenyi István Egyetem kuratóriumi elnökének is megválasztottak.

Felügyelőbizottság és az Audit Bizottság tagjának és egyúttal a Felügyelőbizottsági tagok közül a Felügyelőbizottság elnökének választja Prof. Dr. Palkovics László urat

– áll az előterjesztésben. 

A kinevezés, a közgyűlés utáni naptól kezdve, 2027. április 30. napjáig szól.