2018. október 10. 09:43
mfor.hu

A Valutaalap is elégedetlen a jövő évi olasz költségvetés számaival, és figyelmeztette Rómát a következményekre.

Az IMF Brüsszel mellé állt az olasz költségvetési vitában, és figyelmeztette az olaszokat, hogy a piac bizalmát nem érdemes elveszteni, mert az az ország tetemes 130 százalék fölötti államadósságának finanszírozását veszélyeztetheti, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében. Szerintük az olasz kormánynak az euróövezeti szabályokon belül kell játszania, hogy erősítsék az zóna stabilitását.

Az olasz kormány azzal védekezik, hogy szeretné beindítani a befektetéseket és a belső fogyasztást a nagyobb mértékű költésével, hogy a gazdasági növekedés beinduljon. Október 15-én kerül az Európai Bizottság elé hivatalosan az olasz költségvetés, de Brüsszel már most elutasítja a túlzott deficitet. Az olasz 10 éves hozama tegnap nem emelkedett tovább, 3,5 százalékon fejezte be a napot. Mostanra a befektetők viszonylag egyedi esetként kezelik az olasz krízist, és a dél-európai országok kötvényhozamai nem emelkednek már vele.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.