<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Főként használt cikket vettünk.

2022. májusban, az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva:

  • Az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 11,1 százalékkal nőtt.
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,0 százalékkal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,4 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,7 százalékkal emelkedett.
  • A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,5 százalékkal nagyobb volt. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 54, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 35, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 12, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 9,4, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 7,9, valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben 1,1százalékkal növekedett.

Az infláció ellenére többet vásárolunk a kiskereskedőktől. Fotó: depositphotosAz infláció ellenére többet vásárolunk a kiskereskedőktől. Fotó: depositphotos

  • Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,2 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 1,4 százalékkal csökkent.
  • Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 37,5 százalékkal nagyobb volt.
  • A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11százalékkal növekedtek.

2022. májusban:

  • Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1435 milliárd forintot ért el.
  • Az országos kiskereskedelmi forgalom 44 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 19százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2022. január–májusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva:

  • A kiskereskedelem forgalmának volumene 11,6 százalékkal emelkedett.
  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 14,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 31,6 százalékkal nőtt az értékesítés volumene. (KSH)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.