2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Római-parton az Óbudai Egyetem újabb nagy, egybefüggő telkeket kap, a még állami tulajdonban lévő kevés megmaradt csónakház közül több is hozzájuk kerül.

Több, egyelőre állami tulajdonban lévő csónakházat és üdülőtelepeket kapna az Óbudai Egyetem alapítványa a kormánytól egy, már a Parlament előtt lévő salátatörvény szerint - írja a Telex. Az Óbudai Egyetem alapítványának kuratóriumát Varga Mihály pénzügyminiszter vezeti, de ettől függetlenül, mint arról már sokat írtunk, azzal, hogy az alapítványhoz kerülnek Római ikonikus csónakházai, valamint több nagy, összefüggő partmenti telek is, azok lényegében magántulajdonba kerülnek.

Még több ingatlan kerül az Óbudai Egyetem alapítványához. Fotó: MTI
Még több ingatlan kerül az Óbudai Egyetem alapítványához. Fotó: MTI

Az alapítványi tulajdonba került Óbudai Egyetem és a Testnevelési Egyetem nyáron már kapott több területet a Római-parton, rajta több csónakházzal, az akkor megkapott 13 telek összesen 39 ezer négyzetméter területet fed le a budai Duna-part egyik legkedveltebb részén. Most még egyszer ennyi, nyolc hektárnyi, 40 ezer négyzetméternyi terület kerülne az Óbudai Egyetem Rudolf Kálmán Alapítványához. A most az alapítványnak ígért területekhez tartozik a Csillag és a Bíbic csónakház, valamint a Délibáb I-II. üdülőtelep, a Csillagtelep, a Tropical-telep, és a már tíz éve használaton kívüli Lidó szálloda is. Nem minden ingatlan van azonban használaton kívül, több bár és étterem is működik olyan épületekben, amelyek az egyetemi alapítványhoz kerülnének, ezeknek a bérleti szerződése pedig ezzel megszűnik, és új megállapodást kell majd kötni az egyetemmel. Az alapítvány szintén megkapná a KSH sporttelepét, amelyen a nyáron Budapest egyetlen legális szabadstrandja működött.

A két egyetem vezetése még nyáron arról biztosította a Római miatt aggódó civileket, hogy nem akarják eladni a megkapott ingatlanokat, azokat sport és rekreációs célokra tervezik használni, többek között fel akarják pezsdíteni az evezős életet a Rómain. A két egyetem rektora most is hasonló ígéreteket tett egy, a Maradjanak a fák a Rómain csoport szervezésében megrendezett online fórumon. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, hogy lényegében egyet akarnak a civilekkel, mindkét vezető beszélt olyan tervekről, hogy a Rómain evezős lehetőségeket biztosítanának a hallgatóiknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!