<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Római-parton az Óbudai Egyetem újabb nagy, egybefüggő telkeket kap, a még állami tulajdonban lévő kevés megmaradt csónakház közül több is hozzájuk kerül.

Több, egyelőre állami tulajdonban lévő csónakházat és üdülőtelepeket kapna az Óbudai Egyetem alapítványa a kormánytól egy, már a Parlament előtt lévő salátatörvény szerint - írja a Telex. Az Óbudai Egyetem alapítványának kuratóriumát Varga Mihály pénzügyminiszter vezeti, de ettől függetlenül, mint arról már sokat írtunk, azzal, hogy az alapítványhoz kerülnek Római ikonikus csónakházai, valamint több nagy, összefüggő partmenti telek is, azok lényegében magántulajdonba kerülnek.

Még több ingatlan kerül az Óbudai Egyetem alapítványához. Fotó: MTIMég több ingatlan kerül az Óbudai Egyetem alapítványához. Fotó: MTI

Az alapítványi tulajdonba került Óbudai Egyetem és a Testnevelési Egyetem nyáron már kapott több területet a Római-parton, rajta több csónakházzal, az akkor megkapott 13 telek összesen 39 ezer négyzetméter területet fed le a budai Duna-part egyik legkedveltebb részén. Most még egyszer ennyi, nyolc hektárnyi, 40 ezer négyzetméternyi terület kerülne az Óbudai Egyetem Rudolf Kálmán Alapítványához. A most az alapítványnak ígért területekhez tartozik a Csillag és a Bíbic csónakház, valamint a Délibáb I-II. üdülőtelep, a Csillagtelep, a Tropical-telep, és a már tíz éve használaton kívüli Lidó szálloda is. Nem minden ingatlan van azonban használaton kívül, több bár és étterem is működik olyan épületekben, amelyek az egyetemi alapítványhoz kerülnének, ezeknek a bérleti szerződése pedig ezzel megszűnik, és új megállapodást kell majd kötni az egyetemmel. Az alapítvány szintén megkapná a KSH sporttelepét, amelyen a nyáron Budapest egyetlen legális szabadstrandja működött.

A két egyetem vezetése még nyáron arról biztosította a Római miatt aggódó civileket, hogy nem akarják eladni a megkapott ingatlanokat, azokat sport és rekreációs célokra tervezik használni, többek között fel akarják pezsdíteni az evezős életet a Rómain. A két egyetem rektora most is hasonló ígéreteket tett egy, a Maradjanak a fák a Rómain csoport szervezésében megrendezett online fórumon. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, hogy lényegében egyet akarnak a civilekkel, mindkét vezető beszélt olyan tervekről, hogy a Rómain evezős lehetőségeket biztosítanának a hallgatóiknak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.