1p

Noha Moszkva azzal fenyegetett, hogy visszafogja a termelést, a jelek szerint nem tűnt el az orosz olaj a piacról.

Nincs szükség arra, hogy az OPEC növelje a termelését az ígért napi 500 ezer hordós orosz termeléscsökkentés pótlására - tájékoztatta szertán José Barroso angolai olaj és gázipari miniszter a Reuters hírügynökséget.

Oroszország korábban bejelentette, hogy márciustól napi 500 ezer hordóval csökkenti a termelését. "Meggyőződésünk szerint az orosz olaj továbbra is ott van a piacon és megtalálja az utat az új vevőkhöz" - fogalmazott José Barroso, hozzátéve:"a piac egyensúlyban van".

Barroso szerint, ha például Kína több orosz olajat importál, akkor kevesebbet vásárol máshonnan. "Véleményünk szerint egyelőre nincs szükség az OPEC-tagországok termelésének növelésére" - mondta. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!