2p

Az már természetes, hogy Szijjártó Péter újra Oroszországba megy, az oroszokat most már az izgatja, mikor látogat hozzájuk végre maga Orbán Viktor.

Március 25-26-án Szocsiban rendezik az Atomexpo nevű atomenergetikai találkozót, amelyen a magyar külügyminiszter is részt fog venni. Erről a RIA Novosztyi orosz újságnak nyilatkozott, amit az Index szemlézett.

"Igen, meghívást kaptam az Atomexpóra, biztosan örömmel megyek, mert Oroszország és Magyarország együttműködése az atomenergia területén nagyon sikeres"

– nyilatkozta a miniszter az antalyai diplomáciai fórumon. Szijjártó Péter legutóbb 2022 novemberében vett részt ugyanezen a fórumon, szintén Szocsiban. Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel pedig alig néhány napja, az említett antalyai fórumon találkozott utoljára.

Az Index felidézi: a fórumot 2009 óta rendezik meg Oroszországban, az idei fő téma a Tiszta energia: a jövő közös megteremtése. 

A RIA Novosztyi arról is kérdezte a külügyminisztert, vajon Orbán Viktor mikor utazik Oroszországba. 

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök oroszországi látogatása egyelőre nincs napirenden”

- válaszolta Szijjártó Péter.

Címlapkép: Vlagyimir Putyin fogadja Orbán Viktort a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!