1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Átfogó reformot sürgetett a vasúti közlekedésben az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Varga László az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a kötöttpályás közlekedés Európa-szerte reneszánszát éli, mert az egy fenntartható és környezetbarát közlekedési forma. Európában mindenhol fejlesztik a vasúti közlekedést, Magyarországon azonban az összeomlás szélére sodródott - értékelt.

Az ellenzéki politikus felszólította Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy fontolja meg a szakértők javaslatait, és a kormány reformálja meg a kötöttpályás közlekedést. A meglévő rossz struktúrák megreformálása sok esetben nemcsak pénz, hanem akarat kérdése is - jegyezte meg.

Vonatozni jó. Fotó: Wikipedia
Vonatozni jó. Fotó: Wikipedia

Varga László a problémák között említette, hogy nincs elég vasúti jármű és rengeteg hibás jármű is közlekedik, a beszerzések pedig folyamatosan elmaradtak. A villanymozdonyok átlagéletkora negyven év felett van - tette hozzá. Elmondta, a vasutasok szakszervezete jelezte, hogy a meghibásodások a jövőben egyre gyakrabban fordulnak majd elő, mert a járművek karbantartására szánt összegek évről évre csökkennek.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!