Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Óvintézkedéseket már megtett a két a nagy kereskedelmi csatorna, a saját gyártású műsorok vonatkozásában viszont még nem született végső döntés.

A Media1 cikke.

A Media1 az RTL Magyarországnak küldött hasonló kérdéssel párhuzamosan megkérdezte a TV2 Média Csoport sajtóosztályát is, milyen intézkedéseket tesznek a koronavírus miatt. Megkérdeztük továbbá, le tudja-e forgatni a TV2 az Ázsia Expressz című utazós reality-t.

Megkérdeztük azt is, igazak-e a hozzánk eljutott információk, hogy az álarcos show-juk, az eddig mindig élőben sugárzott Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsor kapcsán azt fontolgatják, hogy e heti, vasárnapi adását esetleg nézők nélkül készítik el a kormány által elrendelt korlátozó intézkedések hatására.

Fotó: TV2Fotó: TV2

A TV2 sajtóosztályáról az alábbi válasz érkezett nem sokkal ezelőtt a Media1-hez:

„A TV2 számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkcióban közreműködők egészségének a védelme, felelős társaságként folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük minden tevékenységünket. Az induló műsorainkról pedig rövidesen tájékoztatást adunk.”

A válaszból tehát nem derül ki, közönség nélkül tartják-e meg a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című maszkos show következő adását, vagy csupán 100 főben korlátozzák a stúdióban tartózkodók létszámát, hogy ezzel megfeleljenek a kormányrendeletnek. Érdemben arra sem válaszoltak, elküldik-e a TV2 stábját Ázsiába, az Ázsia Expressz forgatására.

Óvintézkedések az ATV-nél és az RTL-nél

Ahogyan arról beszámoltunk, korlátozó intézkedéseket vezetett be az ATV és a Spirit FM, több műsor is elmarad biztonsági óvintézkedésként a Magyarországot is elérő koronavírus-világjárvánnyal összefüggésben, a #Bochkor című műsort például közönség nélkül kénytelenek rögzíteni. Külföldről érkező személyek nem léphetnek az épületeikbe, és még a munkatársaik belépését is korlátozzák a newsroomba. Az intézkedéssel munkatársaik egészségét és az ATV Híradó adásbiztonságát védik, vagyis el akarják kerülni, hogy egy esetleges, az ATV stábját is érintő koronavírus-fertőzés miatt ki kelljen üríteni az épületet (ahogyan az a németországi ProSiebenSat.1-nél történt a napokban, ahol 200 főt, köztük a vezérigazgatót is hazaküldték), hiszen kiürítés esetén nem tudnának híradásokat sugározni a csatornán.

Beszámoltunk arról is, hogy az RTL Magyarország is különböző biztonsági intézkedéseket hajtott végre, például szakmai utakat és találkozókat mondtak le, kézfertőtlenítő állomásokat telepítettek, orvosi ügyelet tartanak. Az RTL Klubnál ugyanakkor egyelőre azt közölték, hogy dolgoznak a Survivor című egzotikus szigeteki reality előkészítésén, de folyamatosan nyomon követik az aktuális helyzet alakulását, és ez alapján hozzák meg a végső döntést, hogy elindul-e a stáb a helyszínre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.