1p

Egy visszapattanó átutalás akaszthatta meg a szállítást a hírek szerint.

A 444 a Bloomberg értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy augusztus 4-e óta nem érkezik olaj a Barátság vezetéken – ezt a hírt a vezeték orosz oldalát felügyelő cég szóvivője jelentette be kedden.

Bekavartak a szankciók az oroszok szerint

A portál cikke szerint a problémát az okozza, hogy az orosz Transznyeft nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta cégnek, mivel az orosz bankokat érintő szankciók következtében nem sikerült az átutalás. A Transznyeft ezért leállította a szállítást, de azt közölte, hogy keresi a megoldást arra, hogyan tudná kifizetni az ukránokat.

A 444 emlékeztet, hogy a hatósági áras,  olcsóbb benzint és gázolajat a MOL azért képes biztosítani, mert az orosz olaj olcsóbb, mint a többi Európában hozzáférhető olaj. Amennyiben az orosz beszállítás megszűnik, akkor aligha lesz tartható az ársapka.

Azt, hogy meddig tart a fennakadás, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a vezetéken keresztül az értesülések szerint sem Magyarországra, sem Szlovákiába, sem pedig Csehországba nem érkezik olaj.

(444.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!