2p

Kora ősszel jöhet a járvány második hulláma.

A kormány szerint reális, hogy az ősz elején, szeptember-október táján elér minket a koronavírus-járvány második hulláma. Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai Kormányinfón.

Ez viszont felveti a kérdést, hogy mi lesz az iskolákkal, ha a tanévkezdés után megint kialakul a pandémiás helyzet. Azt ma még nem tudjuk, hogy a második hullám gyengébb vagy erősebb lesz az elsőnél, mindennesetre a járványügyi szakma nem zárja ki a második lehetőséget.

Ami azt jelenti, hogy vissza kell térni az online oktatásra.

A miniszter érdeklődésünkre elmondta, hogy a kormány készül erre a helyzetre, mint ahogy az iskoláknak is ez a feladatuk. Ez nem jelenti azt, hogy biztos szükség lesz az oktatási intézmények bezárására. Gulyás Gergely ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a fertőzés az idősebb korosztályokat veszélyezteti, a fiatalabbak, iskolás korúak között ehhez képest minimális a megbetegedési arány. Kérdésünkre, hogy mai tudásunk szerint inkább annak van esélye, hogy nem kerül sor az iskolák bezárására ősszel, a reményét fejezte ki, hogy így lesz.

De ha mégis online kellene oktatni, az sem lenne gond, szerinte az oktatási rendszer jól vizsgázott tavasszal. Az átállás jól sikerült, annak volt alapja, mert tulajdonképpen egy tesztelési folyamat is volt. A kormány ugyanis 2021-re időzítette az egységes digitális oktatási struktúra bevezetését, ennek éles próbáját kényszerből kellett előre hozni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!