2020. június 18. 12:26

Kora ősszel jöhet a járvány második hulláma.

A kormány szerint reális, hogy az ősz elején, szeptember-október táján elér minket a koronavírus-járvány második hulláma. Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a mai Kormányinfón.

Ez viszont felveti a kérdést, hogy mi lesz az iskolákkal, ha a tanévkezdés után megint kialakul a pandémiás helyzet. Azt ma még nem tudjuk, hogy a második hullám gyengébb vagy erősebb lesz az elsőnél, mindennesetre a járványügyi szakma nem zárja ki a második lehetőséget.

Ami azt jelenti, hogy vissza kell térni az online oktatásra.

A miniszter érdeklődésünkre elmondta, hogy a kormány készül erre a helyzetre, mint ahogy az iskoláknak is ez a feladatuk. Ez nem jelenti azt, hogy biztos szükség lesz az oktatási intézmények bezárására. Gulyás Gergely ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a fertőzés az idősebb korosztályokat veszélyezteti, a fiatalabbak, iskolás korúak között ehhez képest minimális a megbetegedési arány. Kérdésünkre, hogy mai tudásunk szerint inkább annak van esélye, hogy nem kerül sor az iskolák bezárására ősszel, a reményét fejezte ki, hogy így lesz.

De ha mégis online kellene oktatni, az sem lenne gond, szerinte az oktatási rendszer jól vizsgázott tavasszal. Az átállás jól sikerült, annak volt alapja, mert tulajdonképpen egy tesztelési folyamat is volt. A kormány ugyanis 2021-re időzítette az egységes digitális oktatási struktúra bevezetését, ennek éles próbáját kényszerből kellett előre hozni. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.