2019. július 16. 19:07
mfor.hu

Christine Lagarde szeptember 12-ei hatállyal lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról. 

„Találkoztam az igazgatósággal, és 2019. szeptember 12-ei hatállyal beadtam a lemondásomat – írja közleményében Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója.

Vezérigazgatói feladataim korábbi felfüggesztése addig is életben marad. A döntést az Alap érdekében hoztam meg, most, hogy világosabban látszik az Európai Központi Bank elnöki tisztére való jelölésem folyamata és időtartama, mivel fel fogja gyorsítani utódom kiválasztásának folyamatát. Az igazgatóság megteszi a szükséges lépéseket az új vezérigazgató kiválasztására. Az ideiglenes vezérigazgató David Lipton marad.”

(HVG)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.