2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A paksi erőmű bővítésének leállítására szólított fel a Párbeszéd.

Jávor Benedek, a párt politikusa szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi, moszkvai tárgyalásai után a bővítésről szóló megállapodások módosítását jelentette be. A módosítások pontos tartalmát a miniszter nem osztotta meg a nyilvánossággal, de az elmúlt napok interjúi és sajtóértesülései alapján az új konstrukció kiterjedhet arra, hogy a Roszatom átadhatja a fővállalkozói státuszt a Paks 2 projektcégnek - közölte.

A Paks 2 projekt jelen formájában nyilvánvalóan megbukott, amit a kormány is "beismer a szerződés felülvizsgálatával" - jelentette ki.

Jávor Benedek arra is kitért, hogy a hitelmegállapodás a 2014-es orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodáshoz kapcsolódik, így annak módosításához a parlament jóváhagyására is szükség van.

Ha a változtatás kiterjed arra, hogy magyar fél vegye át a fővállalkozói státuszt, akkor az egészen katasztrofális hatásokat eredményezhet - közölte. Ezzel ugyanis a kormány a projekt valamennyi pénzügyi és jogi kockázatát leveszi a Roszatom válláról és a magyar adófizetőkre terheli - érvelt a politikus. Jávor Benedek hozzátette, ebből fakadóan az oroszok beszállítóként semmilyen felelősséget nem viselnek a projekt egészének költségnövekedéséért, így a beruházás tényleges költsége az eredeti 12,5 milliárd euró helyett "beláthatatlan magasságokba szökhet".

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!