1p

A portugál miniszterelnök Antonio Costa bejelentette lemondását, miután stábjának több tagjától a rendőrök követelték ugyanezt. Costa elmondása szerint ő maga nem tett semmi rosszat, de a történtek után nem lehet miniszterelnök.

Portugália miniszterelnöke, Antonio Costa lemondott a posztjáról, miután egyik minisztere és kabinetfőnöke ügyészségi szintig elmenő korrupciós ügyben bukott le.

Costa maga ártatlannak vallotta magát, viszont az események kikezdték a hivatalát, aminek meg kell őrizni hitelességét – ezt nyilatkozta.

Az ügy lítium és hidrogén bányászathoz és kitermeléshez köthető, ami miatt a kormánytagokat formálisan vádlottként tekinti immár a portugál ügyészség.

Miután ez kiderült, a portugál ellenzék egyből követelte a teljes baloldali kormány lemondását.

Costa tárgyalt az elnökkel, majd be is jelentette távozását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!