Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A legnagyobb európai gazdaság az első negyedévben 1,9 százalékkal esett vissza éves bázison.

Németország gazdasága már a tavalyi évben is csak stagnált, a koronavírus járvány pedig vissza is vetette azt. Az első negyedévben éves bázison 1,9 százalékkal csökkent a GDP, ez önmagában sem jó hír, de meghaladja az elemzői várakozásokat is. Negyedéves bázison még ennél is nagyobb 2,2 százalékos volt a német gazdaság visszaesése. Miután a német gazdaság már az utolsó negyedévben is gyengült, így a gazdaság recesszióba süllyedt. (A hivatalos meghatározás szerint akkor beszélhetünk recesszióról, ha két egymást követő negyedévben csökken a gazdaság teljesítménye.)

A visszaesés ráadásul márciusban indult meg komolyabban, és az áprilisban és májusban is folytatódik, így a második negyedéves adatok szinte biztosan rosszabbak lesznek. A szakértők többsége azt várja, hogy a járvány miatti korlátozások lazítását követően javulhatnak a számok, így a második félévben negyedéves bázison már növekedés jöhet. A visszapattanás mértékéről viszont eltér az elemzők véleménye, az optimisták szerint a negyedik negyedévre maga mögött tudja a világ a járvány hatásait, ám van olyan is, aki kevésbé bizakodó, és úgy látják elhúzódik majd a talpra állás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.