2p

A cég felmondta a szerződést. 

A Pegasus gyártója a világszerte kirobbant lehallgatási botrány nyomán felmondta a szerződést Magyarországgal és Lengyelországgal - írja a svájci Neue Zürcher Zeitungra hivatkozva a nepszava.hu. Az izraeli cég a visszaélések miatt a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg, de az EU-ból csak ezt a két államot érinti a döntés - toldották meg az információt.

Nem tetszett a cégnek a sok visszaélés (fotó: depositphotos.com)
Nem tetszett a cégnek a sok visszaélés (fotó: depositphotos.com)

A lengyel Gazeta Wyborcza újság szerint a beszerzést még 2017-ben, a szakminiszter intézte Budapesten. Forrásként - átszámítva - 6 millió svájci frankot mozgósítottak. Ziobro most azt állítja, nem tudott a törvénytelenségről, de az állam tudja, mit kell tennie a bűnözőkkel szemben - tette hozzá a magyar lap.

A lengyeleknél egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy kik figyelték meg még 2019-ben az ellenzék egyik vezető politikusát, illetve Tusk ügyvédjét, valamint azt az ügyészt, aki hangosan kiállt az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen. De a nyomás egyre nagyobb lesz Varsón. Merthogy valakik a három érintett telefonjára telepítették a szoftvert, ezt igazolta az a kanadai laboratórium, amely a többi hasonló ügyben is kimutatta a kémprogram használatát.

A magyar portál szerint az érvelés nagyon hasonlít arra, mint amit a magyar kormány felhozott, miután úgy tudni, hogy százak ellen vetették be a Pegasust. A hatalom először Budapesten sem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a vádakat, de azután novemberben beismerte a történteket. Hozzátéve, hogy minden törvényesen zajlott, csak éppen a hivatkozásul felhozott terrorellenes jogszabályt az igazságügyi miniszter nagyon szabadon értelmezheti - fogalmazott a nepszava.hu.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!