1p

Ferenc pápa magyarországi látogatása alatt külön kiemelte azt a segítséget, amelyet a kormány az üldözött keresztények megsegítésére nyújt szerte a világban - mondta Azbej Tristan kedden az M1 aktuális csatornán.    

A Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a műsorban elmondta, a szentatya magyarországi látogatásának egyik vezérfonala a békepártiság volt, s Ferenc pápa úgy fogalmazott, egy olyan világra van szükség, amelyben a bölcsők sokasodnak, nem pedig a sírok.

Az államtitkár szerint a pápa "nagyon szépen és nagyon bölcsen" ragadta meg a nemzetközi helyzet lényegét, amikor azt mondta, hogy azoknak a kórusa, akik a békéről álmodnak, egyre halkul, miközben a háború szólistáinak hangja erősödik. "Ez egy tűpontos helyzetértékelés; valóban, akik a háborús eszkalációt szorgalmazzák, akik a fegyverszállításban és hasonló háborús szólamokban látják a jövőt, azoknak a hangja egyre hangosabb, viszont szólistákról van szó. A világ nagyobbik része a béketáborhoz tartozik" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy Európában Magyarország és a Vatikán azonos álláspontot képvisel.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!