2020. március 17. 16:30

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatót tartott, ahol beszámoltak a koronavírussal kapcsolatos, a fővárost érintő fejleményekről.

A főpolgármester ismételten felszólított mindenkit arra, hogyha teheti, akkor maradjon otthon, vagy ha ez nem megoldható, tartsa be az egészségügyi előírásokat. Karácsony Gergely kijelentette, hogy a város továbbra is működőképes.

A sajtótájékoztató legfontosabb bejelentései:

  • Csütörtök hajnaltól nyári menetrendre áll át a BKK és a BKV, azaz az iskolaszünetben már megszokott módon ritkábban járnak majd a járművek.
  • Lezárják a játszótereket minden kerületben.
  • Nem lesz általános ingyenes a parkolás Budapesten, a főpolgármester ezt nem tartja jó ötletnek járványügyi szempontból. Szó van arról, hogy az egészségügyi és más kiemelt fontosságú területen dolgozók parkolását ingyenessé teszik.
  • Karácsony Gergely elmondta, hogy az önkormányzati szociális és egészségügyi dolgozók nincsenek megfelelően ellátva védőfelszereléssel, ezért a kormányhoz fordulnak.
  • Gy. Német Erzsébet főpolgármester-helyettes bejelentése szerint minden kerületben lesz egy ügyeletes konyha, ahol a rászorulóknak tudják biztosítani a meleg étkezést (elsősorban a rászoruló, eddig is ingyenes ebédet kapó gyermekekről van szó).
  • A rendészeti igazgatóságtól és a kéményseprőktől átcsoportosítanak 30 autót sofőrrel együtt az idősek gondozásának megsegítésére.

A városvezetők megköszönték a budapestiek együttműködését, Karácsony Gergely még bejelentette, hogy holnap is ülésezik a fővárosi operatív törzs, és az ekkor meghozott döntésekről is beszámolnak majd.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.