<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatót tartott, ahol beszámoltak a koronavírussal kapcsolatos, a fővárost érintő fejleményekről.

A főpolgármester ismételten felszólított mindenkit arra, hogyha teheti, akkor maradjon otthon, vagy ha ez nem megoldható, tartsa be az egészségügyi előírásokat. Karácsony Gergely kijelentette, hogy a város továbbra is működőképes.

A sajtótájékoztató legfontosabb bejelentései:

  • Csütörtök hajnaltól nyári menetrendre áll át a BKK és a BKV, azaz az iskolaszünetben már megszokott módon ritkábban járnak majd a járművek.
  • Lezárják a játszótereket minden kerületben.
  • Nem lesz általános ingyenes a parkolás Budapesten, a főpolgármester ezt nem tartja jó ötletnek járványügyi szempontból. Szó van arról, hogy az egészségügyi és más kiemelt fontosságú területen dolgozók parkolását ingyenessé teszik.
  • Karácsony Gergely elmondta, hogy az önkormányzati szociális és egészségügyi dolgozók nincsenek megfelelően ellátva védőfelszereléssel, ezért a kormányhoz fordulnak.
  • Gy. Német Erzsébet főpolgármester-helyettes bejelentése szerint minden kerületben lesz egy ügyeletes konyha, ahol a rászorulóknak tudják biztosítani a meleg étkezést (elsősorban a rászoruló, eddig is ingyenes ebédet kapó gyermekekről van szó).
  • A rendészeti igazgatóságtól és a kéményseprőktől átcsoportosítanak 30 autót sofőrrel együtt az idősek gondozásának megsegítésére.

A városvezetők megköszönték a budapestiek együttműködését, Karácsony Gergely még bejelentette, hogy holnap is ülésezik a fővárosi operatív törzs, és az ekkor meghozott döntésekről is beszámolnak majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.