2p

Sokba kerül a világ harmadik legnagyobb sporteseménye az olimpia és a foci-vb után.

Ahogy például az ötkarikás játékok megrendezéséért, az atlétikaiért sincs ma már tolongás: az elszálló kiadások miatt csak a földkerekség leggazdagabb városai vállalják a terheket, illetőleg azok az autokráciák, amelyek számára a presztízs és az önnön nagyság igazolása előbbre való, mint egyéb jóléti intézkedések - írja a Népszava.

A Fidesz 2024-es olimpia terveiben a Csepel-sziget északi csúcsára már megálmodtak egy atlétikai versenyek helyszínének szánt arénát, amit a vb-rendezés elnyerése után meg is építhetett az Orbán-kormány. A versenyszámok döntő többségét a 246 milliárd forintból felhúzott Nemzeti Atlétikai Központban tartják, a nyolc napon át tartó viadal rendezési költsége további 70 milliárd forintba kerül. Hogy ez megtérül-e azt még nem tudni, a magyarok véleménye pedig jellemzően pártállástól függően alakul.

Vajon megtérül-e a beleölt pénz? Fotó: MTI
Vajon megtérül-e a beleölt pénz? Fotó: MTI

 A kormánnyal szimpatizálók 71 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy megtérülhet-e a 300 milliárdos rendezési költség, addig az ellenzékiek 84 százaléka úgy vélekedik, erre nincs esély. A budapesti lakosok csaknem háromnegyede (71 százalék) szintén kizártnak tartja, hogy a befektetett összeg megtérül - ez már a Publikus Intézet Népszava megbízásából készített felméréséből derül ki.

A magyarokat mindenesetre kevésbé érdekli ez az esemény. A megkérdezettek többsége (53 százalék) nem tervezi nézni a közvetítéseket. Nem meglepő módon a férfiak érdeklődőbbek, ugyanakkor a pártpreferencia nagyobb különbségeket mutat: a kormánnyal szimpatizálók 63, az ellenzéket támogatók pedig csupán 42 százaléka mutat érdeklődést. A döntő többség (91 százalék) a televízióból tájékozódik majd, csupán négy százalékuk tervezi élőben, a helyszínen figyelemmel követni az eseményeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!