<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A volt pénzügyminiszter kemény kritikát fogalmazott meg a kormány intézkedéseivel kapcsolatban.

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, európai parlamenti képviselő, a CEU professzora jelenleg a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatója – többek között a romániai és magyarországi élhetőség szembeállításáról is kérdezte Bolgár György a KlikkTV TÍZ című műsorában, amelyet a 24.hu szemlézett.

Az ársapkák csak rombolnak Bokros Lajos szerint. Fotó: MTI Fotó/Soós LajosAz ársapkák csak rombolnak Bokros Lajos szerint. Fotó: MTI Fotó/Soós Lajos

Bokros Lajos az interjúban többek között arról beszélt:

  •  Románia jóval kellemesebb, élhetőbb országgá vált, mint Magyarország. Ez abból fakad, hogy Romániában folyamatosan koalíciós kormányzás zajlik, nincs kétharmad.
  • Hamarabb kellett volna kezdeni a kamatemelést. 
  • Szerinte az MNB legfontosabb feladata az árstabilitás.
  • Az árspakák rombolóhatást gerjesztenek, eltorzítják a gazdaságot, és hosszú távon nem fenntarthatóak.
  • Magyarországon akinek autója van inkább a középosztályhoz sorolható. Nekik teljesen felesleges támogatást adni. 
  • A 13. havi nyugdíjat és az adóvisszatérítést is feleslegesnek és károsnak tartja gazdasági szempontból.

(24.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.