1p

Aggasztó a tendencia.

A KSH friss adatai alapján fél év alatt majdnem 4600-zal csökkent a boltok száma az országban. Ez rekordnak számít, idén január és június között több mint kétszer annyi üzlet zárt be, mint egy évvel korábban – derült ki az RTL Híradó riportjából. Ennek oka főleg az árstop és a zuhanó vásárlóerő a Pénzcentrum szerint, a kisboltok ugyanis drágán jutottak hozzá ahhoz, amit árstop miatt a vásárlók olcsón kaphattak meg. Érthető, hogy a sokáig jelenlevő árstop miatt sokan nem bírták a terheket.

A KSH friss adatai szerint június végén 927-tel kevesebb élelmiszerbolt működött, mint fél évvel korábban, 2022 decemberében. Minden bolttípust egybevéve viszont sokkal nagyobb a csökkenés, összességében 4583-cal kevesebb bolt működik. Az elemző szerint ha folytatódik a trend, év végére akár 10 ezres csökkenés is elképzelhető.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!