<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Minden nem létfontosságú boltot bezárnak, az otthonmaradást pedig a rendőrség fogja kikényszeríteni - ezt jelentette be ma a brit miniszterelnök, aki korábban a nyájimmunitás kialakulását, vagyis a járvány szabad terjedését tekintette célravezetőnek

Boris Johnson hétfő este jelentette be az intézkedéséket, miután az elmúlt napokban egyre fokozódott a nyomás, hogy lépjen fel keméyebben a vírus terjedése ellen.

A kormányfő televíziós beszédében jelentette be, hogy mindenkit otthonmaradásra szólít fel, akinek nincs jó oka elhagyni lakását vagy házát. Figyelmeztette a briteket, hogy a rendőrség segítségével fogják betartatni az új intézkedéseket, amelyek egyelőre három hétig lesznek érvényben.

Johnson döntésével Anglia is csatlakozott az európai országok többségéhez, ahol a távolságtartás,az otthonmaradás, a karantén, valaminr a blotok, üzletek bezárásának különböző változatai léptek életbe.

Boris Johnson bejelenti Nagy-Britannia lezárását (Fotó: ft.com) Boris Johnson bejelenti Nagy-Britannia lezárását (Fotó: ft.com)

Így a legtöbb bolt azonnali hatállyal bezár, csak a gyógyszertárak, élelmiszerüzletek, benzinkutak, postahivatalok, műszaki boltok és az újságosok maraadhatnak nyitva.

Johnson beszédében hangsúlyozta, egyszerű üzenete van a briteknek: otthon kell maradniuk. Mindenki, aki nem tudja otthonról végeznie munkáját, vagy nem az egészségügyben, építkezéseken vagy gyárakban dolgozik, otthon kell maradnia.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.