2020. április 2. 15:19
mfor.hu

Soha nem látott mélypontra jutott az amerikai munkaerőpiac: 6,6 millióan folyamodtak munkanélküli segélyért a héten, ami új negatív rekord. A nem létfontosságú üzletek, éttermek, kereskedelmi boltok bezárásának drámai hatása lett. 

Már a múlt héten is negatív csúcsot döntött az amerikai álláskeresők száma. Március 15. és 22. között az új munkanélküli segélyért folyamodók száma meghaladta a 3,3 milliót a most revideált adatok szerint, ez a szám a duplájára nőtt egyetlen hét alatt. Ha akkor azt írtuk, hogy összeomlott az amerikai munkaerőpiac, akkor erre már tényleg nehéz szavakat találni. Soha nem volt még erre precedens az elmúlt 45 évben. 

Az előrejelzések a múlt héten még csak 3,7 millió segélyért folyamdó munkavállalóval számoltak. Egyes elemzők szerint még a 2008-as válság utáni időszaknál is nagyobb munkanélküliségre kell számítani. 

( via Financial Times)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.