2p

A közgazdász diplomát behazudó politikusnő nem indítják a választáson és parlamenti mandátumának visszaadására szólítják fel.

Ma kiadott közleményében az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni, vagy nem létező végzettséggel él vissza.

Az MSZP Országos Elnöksége január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét. 

A tájékoztatás szerint Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt a parlamenti választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

„A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Ugyanakkor az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből” – fűzték hozzá.

A képviselőnő parlamenti önéletrajza szerint 2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász diplomát, de erről az intézmény nem tud. A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található a szocialista politikusról, aki egyébként csütörtök óta nem válaszolt a lap kérdéseire.

Bangóbé Borbély Ildikó többet nem szólalhat fel. Fotó: MTI
Bangóbé Borbély Ildikó többet nem szólalhat fel. Fotó: MTI

Bangóné Borbély Ildikó 2014 óta országgyűlési képviselő. Egyéniben nem indult volna a parlamenti választáson, mivel alulmaradt az előválasztáson Hajdú-Bihar megyében, de az MSZP a közös ellenzéki listán szerepeltette volna, saját politikusai közül a tizedikként.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!