2p

A legrosszabb forgatókönyv 40 milliárd forintos veszteséggel számol.

Csaknem 26 milliárd forint veszteséget mutat a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) 2022-es üzleti terve – derül ki a fővárosi tömegközlekedési cég idei gazdálkodását bemutató dokumentumból. A Fővárosi Közgyűlés a múlt hét szerdán tárgyalta volna a vállalat idei költségvetését, amelyet annak előterjesztője, Karácsony Gergely főpolgármester elfogadásra javasolt, de az előterjesztést végül kivették a napirendi pontok közül – írja a vg.hu.

Két éve 6,58 milliárd forint volt a BKV vesztesége. Fotó: bkk.hu
Két éve 6,58 milliárd forint volt a BKV vesztesége. Fotó: bkk.hu

A BKV büdzséjének tárgyalása igencsak időszerű lenne, hiszen javában zajlik a 2022-es gazdálkodási év második negyedéve, tavaly pedig már márciusban megszületett a döntés. A kérdés a főpolgármester ígérete szerint az április 27-i közgyűlés legfontosabb témája lesz.

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló társaságnál nem szokatlan az alulfinanszírozottság, de a 26 milliárdos szint drámai. Tavaly a várható adózás előtti eredmény 15,66 milliárd forint veszteség volt, két éve 6,58 milliárd.

A legrosszabb forgatókönyv sem tehető az asztalfiókba, hogy a cégnek az idén – a tízmilliárdos folyószámlahitel felvétele esetén is – 40 milliárdos veszteséggel kellene megbirkóznia.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!