<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A legrosszabb forgatókönyv 40 milliárd forintos veszteséggel számol.

Csaknem 26 milliárd forint veszteséget mutat a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) 2022-es üzleti terve – derül ki a fővárosi tömegközlekedési cég idei gazdálkodását bemutató dokumentumból. A Fővárosi Közgyűlés a múlt hét szerdán tárgyalta volna a vállalat idei költségvetését, amelyet annak előterjesztője, Karácsony Gergely főpolgármester elfogadásra javasolt, de az előterjesztést végül kivették a napirendi pontok közül – írja a vg.hu.

Két éve 6,58 milliárd forint volt a BKV vesztesége. Fotó: bkk.huKét éve 6,58 milliárd forint volt a BKV vesztesége. Fotó: bkk.hu

A BKV büdzséjének tárgyalása igencsak időszerű lenne, hiszen javában zajlik a 2022-es gazdálkodási év második negyedéve, tavaly pedig már márciusban megszületett a döntés. A kérdés a főpolgármester ígérete szerint az április 27-i közgyűlés legfontosabb témája lesz.

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló társaságnál nem szokatlan az alulfinanszírozottság, de a 26 milliárdos szint drámai. Tavaly a várható adózás előtti eredmény 15,66 milliárd forint veszteség volt, két éve 6,58 milliárd.

A legrosszabb forgatókönyv sem tehető az asztalfiókba, hogy a cégnek az idén – a tízmilliárdos folyószámlahitel felvétele esetén is – 40 milliárdos veszteséggel kellene megbirkóznia.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.