1p

Megvan a maximális gázmennyiség is.

A Magyar Közlöny friss számából kiderült végre, hogy mekkora lehet az úgynevezett különleges földgázkészlet és erre mennyit költhet a kormány. A Palkovics László technológiai és ipari miniszter által jegyzett dokumentum szerint legfeljebb 7 811 000 MWh lehet a mértéke. A költségvetésben nyilván nincs elegendő pénz ennek létesítésére, ezért várhatóan hitelt kell felvenni. Erre utal, hogy a rendelet szerint az ehhez szükséges hitelfelvétel legmagasabb összege 1850 millió euró lehet.

Megjegyzik még:

"A  különleges földgázkészlet létrehozásához szükséges földgáz legmagasabb beszerzési ára a szerződéskötés időpontjában érvényes piaci árak alapján képzett és legfeljebb a  hazai földgázrendszer virtuális kereskedelmi pontjáig felmerülő, a rendszerhasználati díjakat, a kapcsolódó árfixálás költségeit tartalmazó ár."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!