<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Megvan a maximális gázmennyiség is.

A Magyar Közlöny friss számából kiderült végre, hogy mekkora lehet az úgynevezett különleges földgázkészlet és erre mennyit költhet a kormány. A Palkovics László technológiai és ipari miniszter által jegyzett dokumentum szerint legfeljebb 7 811 000 MWh lehet a mértéke. A költségvetésben nyilván nincs elegendő pénz ennek létesítésére, ezért várhatóan hitelt kell felvenni. Erre utal, hogy a rendelet szerint az ehhez szükséges hitelfelvétel legmagasabb összege 1850 millió euró lehet.

Megjegyzik még:

"A  különleges földgázkészlet létrehozásához szükséges földgáz legmagasabb beszerzési ára a szerződéskötés időpontjában érvényes piaci árak alapján képzett és legfeljebb a  hazai földgázrendszer virtuális kereskedelmi pontjáig felmerülő, a rendszerhasználati díjakat, a kapcsolódó árfixálás költségeit tartalmazó ár."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.