<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kihívás, hogy minden egyes weboldal esetében külön-külön kell lépni. A felhasználók nem, csak a fejlesztők tudják csak megoldani a pár hét múlva esedékes gondokat.

A Google, a Mozilla és a Microsoft is rendszeresen ad ki frissítéseket böngészőjéhez, ennek köszönhetően a Chrome, a Firefox és az Edge is hamarosan elérkezik a 100-as verzióhoz. Ez pedig gondokat okozhat, mivel a weboldalak megjelenítéséről gondoskodó kódok hosszú évek óta a kétszámjegyű verziók lekezelésére vannak kalibrálva – figyelmeztet több technológiai szaklap, melyről a hvg.hu ír.

Március 29-május 2. között lehet számítani rá. Fotó: DepositphotosMárcius 29-május 2. között lehet számítani rá. Fotó: Depositphotos

Ha három számból áll a böngésző verzióját jelző mutató, akkor ezek az oldalak nem vagy nem jól töltődnek be:

hibaüzeneteket mutatnak, nem minden kattintható rajtuk, elcsúsznak vagy egyszerűen használhatatlanok.

A szervezet több weboldalon is tesztelte elméletét, és félelmei beigazolódtak. Rossz hír, hogy az elvégzett tesztek szerint több népszerű oldal sincs felkészítve a három számjegyből álló verziószám értelmezésére.

A Chrome, a Firefox és az Edge böngészők együttes globális piaci részesedése mintegy 85 százalékos, azaz sok internetező tapasztalhatja majd a jelenséget. A megoldás érdekében felhasználói oldalon nincs mit tenni. Illetve át lehet váltani egy másik, kevésbé ismert böngészőre, de azokat sokan éppen azért nem szeretik használni, mert eleve máshogy/problémásabban jelenítik meg a weboldalak egy részét, mint a jól megszokott, népszerű programok.

A helyzet kulcsa a weboldalak fejlesztőinek kezében van, az ő dolguk felkészíteni az oldalakat, egyenként.

A gond március 29. és május 2. között ütheti fel a fejét, ekkorra érnek el a böngészők 100. főverziójukhoz.

A Mozillánál felmerült, hogy ha a 100-as verziószám kiadása előtt úgy látják, még mindig sok weboldalnál okozna hibát, befagyasztják és addig 99-nél tartják a verziószámot, amíg a helyzet nem javul.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.