1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely javaslatára, aki az ötödik Orbán-kormányban is megtartja a pozícióját.

Áder János köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én járt le, utódját, Novák Katalint ma iktatták be. Távozását megelőzően egy héttel azonban Áder még döntött arról, hogy Lazarcsuk Vaszily (névmódosítás előtti neve: Lazarcsuk Vaszily Pavlovics; születési hely, idő: Lonka [Szovjetunió], 1988. október 8.) magyar állampolgárságát visszavonja - derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Áder döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztésére hozta meg.

Nem ez volt az első ilyen döntése a távozó államfőnek, az utóbbi hetekben több ukránt is megfosztott magyar állampolgárságától. Az indoklás egyik esetben sem került nyilvánosságra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!