2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már matematikai esély sincs a bennmaradásra.

Döntetlent játszott a Zalaegerszeggel, ezzel megpecsételődött a Vasas sorsa az élonalban. A nagymúltú, több mint 110 éves klubnak ugyanis az 1-1-re végződő mérkőzés után, két fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt már matematikai esélye sincs, hogy elcsípje valamelyik bennmaradást jelentő helyet, így a következő idényben a másodosztályban folytathatják. Nem lesz teljesen szokatlan a helyzet: az előző idényben is az NB2-ben játszott a Vasas, ezt megnyerve jutottak fel az NB1-be, ahol ezúttal nem sikerült gyökeret verni - rögtön ki is estek.

Az angyalföldi Otigba Kenneth csúszik be a labdarúgó OTP Bank Liga korábbi fordulójában, a Fradi elleni meccsen. Végül a Vasas kicsúszott - az NB1-ből. Fotó: MTI / Mónus Márton
Az angyalföldi Otigba Kenneth csúszik be a labdarúgó OTP Bank Liga korábbi fordulójában, a Fradi elleni meccsen. Végül a Vasas kicsúszott - az NB1-ből. Fotó: MTI / Mónus Márton

A helyük az élvonalban már el is kelt, a Diósgyőr ugyanis már a bajnokság vége előtt bebiztosította feljutását a Merkantil Bank liga néven futó másodosztályban. A másik feljutó nagy valószínűséggel az MTK lesz - bár matematikailag ez még nem teljesen biztos, de nagy meglepetés lenne, ha a hátralévő 2 forduló végeredményei úgy alakulnának, hogy nem a fővárosi csapat végez a második helyen.

Az NB1-ben egyébként a Ferencváros bajnoki címe is eldőlt már, nyitott ügy még a nemzetközi szereplési lehetőséget jelentő második és harmadik helyezés kérdése, valamint a Vasas melletti másik kieső csapat kiléte - az NB2-es jövő leginkább a Mol Fehérvár, a Honvéd és a Mezőkövesd csapatát fenyegeti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!